Informasjon

Dubonosy

Dubonosy


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Dubnos forenes til en slekt av fugler fra finkefamilien. Dubonos er utstyrt med en veldig vakker fjærfarge.

Distribusjonsområdet for grosbeak dekker territoriene i Nord-India og Nord-Afrika, tempererte breddegrader i Asia og Europa. Foretrekker å bosette seg i lauvskog.

Byggingen av reir av grosbeaks begynner i april. Antall egg i en kobling varierer fra tre til syv. Inkubasjon av egg er oppgaven til den kvinnelige groveren, men begge foreldrene er med på å mate kyllingene. Kyllinger blir i reiret i gjennomsnitt tolv dager.

Dubnos er granivorøse fugler, men kostholdet deres inkluderer ikke bare frø av forskjellige planter, men også insekter.

Formen på nebbet er et særtrekk ved grosbeaks. Et massivt tykt nebb smelter umerkelig med pannen. Nebbet er avsmalnet.

Fargen på fjærdrakten er veldig vakker. Dette gjelder bare hannene til disse fuglene. Baksiden av hodet, kronen og pannen er lysebrun. Skuldrene er kastanjebrune og nakken er grå-rosa. Overhalaen på grosbeak hannene har en olivenbrun farge. Vingrå farge er karakteristisk for den ventrale siden av kroppen, og svart er karakteristisk for flyfjærene, haken, stripen rundt nebbet, hodet og halen. Fargen på fjærdrakten til den kvinnelige gubonosen er noe svakere enn hannenes.

Løvskog er en favoritthabitat for grosbeaks. Dessuten, hvis ikke langt fra dem, vokser kulturell silt, villbær og frukt frukthager. Imidlertid kan de grovere (til tross for denne omstendigheten) godt bosette seg i parker, lunder, blandede skoger og til og med i furuskog.

Dubonos er en trekkfugl. Bare i de nordlige områdene av distribusjonsområdet. I de sørlige distribusjonsområdene regnes disse fuglene som nomadiske. Til hekkeplassene ankommer Gublinos om våren - begynnelsen på ankomst er i mars, og slutten er i mai.

Byggingen av reir av grosbeaks begynner i april. Koblingen inneholder tre til syv egg. Oftest er imidlertid tallet fire eller fem. Eggens overflate er blekgrønnaktig, utstyrt med et sparsomt mønster. Hunnen er hovedsakelig engasjert i inkubasjon. På dette tidspunktet mater hannen av henne, men erstatter henne bare av og til. Kyllinger klekkes i første halvdel av juli. De er i reiret i elleve til fjorten dager. Både hunnen og hannen deltar i fôring av avkommet (maten er insektlarver og insektene selv, samt plantefrø). I slutten av juli forekommer den første oppkomsten av kyllinger fra reiret. På dette tidspunktet modnes forskjellige bær, hvor frøene fungerer som grovfôrbase for både voksne og unge storebis. Til å begynne med blir rasene holdt atskilt fra hverandre. Fusjonen deres finner sted i august. På dette tidspunktet vandrer små flokker av unge grosbukker gjennom grønnsakshager og frukthager.

Dubnos er granivorøse fugler. Kostholdet til grosbeaks inkluderer frø av steinfrukt og bærplanter. Dette er frø av fuglekirsebær, plomme, kirsebær, etc. kostholdet er noe diversifisert på grunn av frø av mais, erter, solsikke, alder, aske, lind og lønn. Gnats spiser også insekter. I de områdene der bestandene av grovere trær er mange, kan frukt- og bærhage frukter ha noen negative konsekvenser for mennesker fra besøk til disse fuglene.

Juniper grosbeak kjennetegnes ved fargefarget. Magen, øvre hale og lende har en grønngul fargetone, og ryggen, brystet, nakken og hodet på denne fuglen er utstyrt med en matt svart farge. Et hvitt speil pryder grosbeaks vinge. Enebærens knebbe skiller seg fra den vanlige og er større i størrelse. Enebærnebbsen fikk navnet sitt på grunn av detaljene i ernæringen - den spiser bare einerfrø. I forbindelse med denne omstendigheten sammenfaller fordelingsområdet for individer av denne arten med vekstområdene for einer. Enebærnebben lever i fjell- enebærskogene i Sentral-, Vest- og Sentral-Asia.

Masse oviposisjon av den vanlige grosbeak faller i mai. Reiret er designet som en dyp kopp. Diameteren varierer fra tjueto til tjueto centimeter, reirhøyden er fra åtte til ti centimeter, diameteren på brettet er fra syv til åtte centimeter, og dybden på brettet er fra fire til fem centimeter. Røtter, kvister og andre grove grener utgjør det ytre laget av reiret som byggemateriale. Hestehår, tynne tørre stengler danner grunnlaget for kullet. Clutch består vanligvis av fire eller fem egg. Inkubasjonsperioden er to uker. Kyllinger får fra foreldrene i de første dagene av livet nesten bare insekter som mat. Litt senere bytter kyllingene til plantemat. To koblinger i året for grosbeaks er et nesten umulig fenomen. Avgang skjer sent på sommeren - tidlig på høsten.

Den vanlige grosbeak er utbredt i hele Eurasia. Distribusjonsområdet er egentlig ganske bredt og dekker territorier fra De Britiske øyer til Japan. Imidlertid er disse fuglene fortsatt sjeldne i områder som strekker seg langt mot nord og nordøst. I de skandinaviske landene kan grosbeak derfor finnes svært sjelden. Under trekkflyvninger når vanlige grosbeaks Tyrkia, Algerie og Marokko.

Den vanlige grosbeak kan holdes hjemme. Elskernes oppmerksomhet tiltrekkes av den vakre fargen. Imidlertid er grosbeak som en tamet fugl fortsatt sjelden. Likevel er levetiden til en gruber i et bur lang, og det tar ikke så lang tid å temme. For å holde hjemme krever grosbeak et romslig bur. Trestenger er uakseptable, da denne fuglen biter dem lett. Dubonos skal alltid ha tilgang til ferskt, rent vann. Frø (for eksempel lin, havre, solsikkefrø) må inkluderes i pepperkakens matrasjon; bein (for eksempel kirsebær, fuglkirsebær, kirsebær); bær (for eksempel fjellaske, fuglkirsebær, havtorn, vill rose, viburnum); frukt og grønnsaker (for eksempel eple, agurk); grener-knopper (faktisk om våren - knopper av frukttrær). For å forbedre fordøyelsen, bør groperen gis sand, kritt, grus.

Dubonos har en flegmatisk karakter. Denne fuglen har en vane å sitte på samme sted i lang tid. Samtidig beveger hun seg praktisk talt ikke. Men grosbeak er fremdeles begavet med mentale evner. Enkeltpersoner er raske og modige. Dubonos forårsaker ofte betydelig skade på gartnere, og ødelegger noen ganger hele avlingen fullstendig.

Den blå grosbeak har en blå fjærdrakt. Kroppslengden til denne fuglen er i gjennomsnitt nitten centimeter. Blått er hovedfargen på fjærdrakten, med en mørkere tone på vingene. På vingene har de tydelig synlige gulaktige striper. Hos kvinner av blå gresnebb har hovedfargen på fjærdrakt en brunaktig fargetone, en blåaktig fargetone blir bare observert på korsryggen. Unge hanner er helt blå. Blue grosbeak er ikke lett å få øye på. Til tross for en så lys farge på fjærdrakten. Spesielt i lite lys blir fargen veldig mørk og nesten umerkelig (i dette tilfellet kan grosbeak lett forveksles med en hann oksefugl).


Se videoen: ZEFEAR - Янголи (Kan 2022).