Informasjon

Stork

Stork


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Storken er en familie av store fugler som tilhører ankelen. De har ingen struma.

En liten svømmemembran kobler sammen de tre fremre tærne til storker. Dette skyldes det faktum at stemmebåndene deres reduseres.

Typisk har representanter for storkefamilien veldig brede vinger, dypt dissekert. Mange arter av storker foretar betydelige trekk hvert år, og generelt anses storker som utmerkede flygeblad. Disse fuglene bruker lufttemperatur riktig for å kunne spare energi under flyging.

På flukt strekker storker nakken fremover. De mest tallrike bestandene av storker er i landene i den tropiske sonen. Det er veldig vanlig å se storker i varme og tempererte breddegrader.

Det mest kjente medlemmet av storkefamilien er den hvite storken, som har en levetid på omtrent tjue år. Nesten alle hvite storker er trekkfugler - de flyr til India eller Afrika om vinteren (det er to trekkveier).

Stork finnes på alle kontinenter. Det er sant at i Nord-Amerika er deres distribusjon begrenset til territoriet i det ekstreme sør. I Australia bor storker bare i den nordøstlige delen av fastlandet. Tre arter av disse fuglene hekker på Russlands føderasjons territorium. I den europeiske delen av Eurasia hekker bare to arter av storker. Dette er den hvite storken og den svarte storken. Noen ganger kan du, som en sjelden gjest i Europa, se representanter for storkenearten, den gulbåndede nebbet og den afrikanske marabuen. Når du velger et habitat, foretrekker storker som regel preferanser til territorier som ligger i nærheten av vannforekomster, så vel som åpne områder.

Den hvite storken er det mest kjente medlemmet av storkefamilien. Den hvite storken har en hvit fjærdrakt, det eneste unntaket er de svarte spissene av vingene. Disse fuglene er utstyrt med et langt, tynt nebb som har en rød farge, en lang nakke og lange ben, som også er preget av en rødlig fargetone. Et interessant faktum er at i øyeblikket når storkenes vinger er brettet, kan det villedende inntrykket oppstå at nesten hele fuglen har en svart farge. Forresten, det var fra denne funksjonen at det ukrainske navnet på denne typen stork kom fra - svartnese. Hannene og hunnene i hvite storker er nesten identiske med hverandre i fargen. Forskjellen ligger i individenes størrelse - den kvinnelige hvite storken er fremdeles litt mindre enn hannene. Veksten av disse fuglene varierer fra en meter til hundre tjuefem centimeter, og vingespennet når ofte to meter. Massen til en voksen hvit stork er omtrent fire kilo. I gjennomsnitt har disse fuglene en levetid på tjue år. Utseendet til den hvite storken ligner veldig på den østlige storken. Nylig har imidlertid den østlige storken blitt isolert som en uavhengig art.

Fordelingsområdet til den hvite storken er ganske bredt. Den finnes over hele europeiske og asiatiske territorier. Hvitstork overvintrer i tropisk Afrika eller India. Dessuten holder bestanden av storker som slo seg ned i de sørlige regionene på det afrikanske kontinentet til en stillesittende livsstil. Noen storker som bor i Vest-Europa er også stillesittende. Dette er områdene som varmere vintre er karakteristiske for. Migrerende storker tar to overvintringsveier. Personer som hekker vest for Elbe-elven bruker følgende rute: etter å ha krysset Gibraltarstredet, gjenstår disse fuglene å overvintre i Afrika. Dette er området mellom tropiske regnskoger og Sahara-ørkenen. Hvite storker, som hekker øst for Elbe-elven, vandrer gjennom Lilleasia og Palestina. Deres overvintringsområder er det afrikanske kontinentet mellom Sør-Afrika og Sør-Sudan. Noen individer overvintrer i Sør-Arabia (et veldig lite antall hvite storker) og Etiopia (litt flere fugler blir her om vinteren sammenlignet med Sør-Arabia). Uansett hvilket spesifikt territorium vi snakker om, samles alltid hvite storker i store flokker for vinteren, inkludert tusenvis av fugler. Unge representanter for den hvite storkartene blir ofte i Afrika ikke bare om vinteren, men også om sommeren. Flytting av hvite storker assosiert med flyet til overvintringsmark skjer på dagtid. Dessuten flyr fuglene i ganske høy høyde, og unngår å være over sjøvann. Når du flyr, kan du ofte se storker sveve.

Hvite storker vandrer i små grupper. Noen ganger i flokker. Disse gruppene (eller flokkene) med stork dannes umiddelbart før de drar til overvintringsplasser. Dette er tiden umiddelbart etter avl og fôring av avkommet. Begynnelsen på avreise faller på slutten av sommeren eller den første høsten måned. Det er tider hvor avgangen av hvite storker av forskjellige grunner blir forsinket til oktober. Som nevnt ovenfor, hvite storker flyr i store høyder i løpet av dagen. Et interessant faktum er at bevegelseshastigheten til hvite storker mot sør er to ganger mindre enn bevegelseshastigheten til disse fuglene mot hekkene deres om våren. Noen mennesker tilbringer noen ganger vintersesongen direkte i hekkeområdet. Denne situasjonen observeres for eksempel i Danmark.

Kostholdet til hvite storker inkluderer hovedsakelig små virveldyr. Samt forskjellige virvelløse dyr. Storker som bor på europeisk territorium vil aldri gi fra seg hugger, slanger, frosker og padder. I tillegg er gresshopper og gresshopper favorittmaten til hvite storker. Kostholdet til disse fuglene inkluderer også meitemark, bjørner, mai-biller, små pattedyr (hovedsakelig harer, gophers, føflekker) og øgler. Noen ganger spiser de små fisk og veldig sjelden små fugler. Når du ser etter mat, går hvite storker veldig grasiøst og sakte. Når de ser potensielle byttedyr, tar de det imidlertid med lynets hastighet.

Storke har brukt det samme reiret i flere år. Tidligere valgte disse fuglene trær som hekkeplasser. På dem brukte storker grener for å bygge et stort reir. Som regel var stedet for hekkingen deres i umiddelbar nærhet til menneskelige bosetninger. Litt senere begynte disse fuglene å ruste opp reirene sine på takene til forskjellige bygninger (inkludert hus). Noen ganger hjalp en person storken i denne forbindelse, og reiste disse bygningene spesielt for dem. Nylig har individer av denne arten med hell ordnet reir på fabrikkrør eller høyspenningslinjer. Et interessant faktum er at jo eldre reiret er, jo større er diameteren. I tillegg når vekten til individuelle reir flere kvintaler. Dette er et så stort reir at det blir et sted for livet ikke bare for storkenes selv, men også for en rekke småfugler. Sistnevnte kan for eksempel inkludere starling, spurve og vugger. Ganske ofte blir reiret "arvet" - etter foreldrenes død blir det overtatt av avkommet. Det eldste reiret, som har blitt brukt av mer enn en generasjon storker, er reiret som er bygget av disse fuglene på et av de tyske tårnene (i den østlige delen av landet). Det serverte storker fra 1549 til 1930.

Mannlige hvite storker er de første som ankom hekkeplassen. De er foran kvinner bare noen få dager. Det er tilfeller når menn dekker en avstand på to hundre kilometer på en dag. Storke vender tilbake til landet vårt i slutten av mars eller begynnelsen av april. Et interessant faktum er at den mannlige hvite storken anser hunnen som vises først i reiret som sin egen; men hvis kort tid etter at en annen kvinne flyr til reiret, vil begge konkurrere om retten til å bli mor. I denne kampen tar mannen heller ingen rolle. Hunnen som har motstått konkurransen blir invitert av hannen til reiret. Samtidig kaster hannen hodet tilbake på ryggen og ved hjelp av nebbet lager klikkelyder, og for å skape en større resonans, fjerner han tungen i strupehodet. Hannen lager identiske klirrende lyder når en annen hann nærmer seg reiret. Bare holdningen er annerledes. Den hvite storken trekker horisontalt i nakken og kroppen, mens han senker eller løfter vingene. Noen ganger hender det at unge storker flyr til den gamle hannens reir. Dette skyldes det faktum at førstnevnte rett og slett er for lat til å utstyre sitt eget rede. Det oppstår ofte kamper mellom eieren av reiret og motstandere som ikke reagerer på foreløpige trusler. Når hannenes invitasjon blir akseptert, begynner begge fuglene, som er i reiret, å klaffe nebbene og kaste hodet tilbake på ryggen.

Den kvinnelige hvite storken legger to til fem egg. Sjeldnere varierer antallet fra en til syv. Eggene er hvite. Både hannen og hunnen deltar i ruging av egg - vanligvis fordeles rollene som følger: hunnen ruger om natten, og hannen om dagen. Når du skifter høner, finner alltid spesifikke ritualstillinger sted. Varigheten av inkubering av egg er omtrent tre og tretti dager. Bare kyllingene som har dukket opp er hjelpeløse, men de blir sett. Til å begynne med består kostholdet til kyllinger hovedsakelig av meitemark. Foreldre kaster dem ut av halsen, og avkommet griper enten ormene på flua, eller samler dem i selve reiret. Når de blir eldre, kan kyllingene til hvite storker snappe maten direkte fra nebbet til foreldrene.

Hvite storkenekyllinger overvåkes nøye av voksne. Voksne fugler forkaster ofte alle syke og svake kyllinger fra reiret. Bare den femtifemte eller femtifemte dagen etter fødselen tar unge storker av fra reiret. Imidlertid foregår denne prosessen igjen under tilsyn av foreldre. Selv etter start, i ytterligere to eller to og en halv uke, blir kyllingene matet av foreldrene, og storken forbedrer flyferdighetene sine. Storke blir helt uavhengige ved sytti dager. Et interessant faktum er at unge storker flyr om vinteren uten ledelse over dem fra de voksne. Stien som storken satte ut på i slutten av august, indikeres av deres naturlige instinkt. Voksne drar imidlertid til overvintring litt senere - i september. Storke blir seksuelt modne i en alder av tre. Til tross for dette begynner noen individer å hekke bare seks år etter fødselen.

Storken er en fugl som er veldig aktet av folkekultur. Ulike mytopoetiske tradisjoner betegner storker som guddommer, sjamaner, totemiske forfedre, demiurer osv. Hvite storker regnes som symboler på liv og vekst, himmel og sol, vind og torden, frihet og inspirasjon, overlegenhet og profetier, overflod og fruktbarhet.

Den svarte storken er et annet medlem av storkenes familie. Den svarte storken er inkludert på listene til den røde boken i Russland og Hviterussland. Når du flyr, er det ofte i en flytende tilstand. Denne funksjonen blir også observert i andre storker. I flukt kaster også svarte storker bena tilbake og strekker nakken fremover. Kostholdet til svarte storker består hovedsakelig av fisk, virvelløse dyr og små vannlevende virveldyr. Dermed blir flomenger som ligger i umiddelbar nærhet av vannforekomster, så vel som grunt vann, fôringssteder for disse fuglene. I tillegg diversifiserer dietten til svarte storker på grunn av store insekter, litt sjeldnere øgler og slanger, samt små gnagere.

Den svarte storken er svart i fargen. Fjærdrakten av svarte storker er hovedsakelig svart, selv om den har en kobberrød eller grønnaktig fargetone. Magesiden av kroppen til denne fuglen er hvit, og halsen, nebbet og hodet er knallrøde. I tillegg har en knallrød farge et fjærete sted på hodet og nær øynene til en svart stork.

Størrelsen på den svarte storken er litt mindre enn den hvite storken. Vingelengden til en svart stork er omtrent femti og fire centimeter. Gjennomsnittsvekten til denne fuglen er tre kilo.

Svarte storker har en tendens til å unngå mennesker. Den svarte storken er en veldig hemmelighetsfull fugl. Med tanke på dette gir storker, når du velger et habitat, preferanse til gamle eller dype skoger, områder i nærheten av vannforekomster. Dermed kan bildet av den svarte storken bli funnet i nærheten av sumper, skogssjøer og elver. Denne arten lever skogsonen i Eurasia. Når det gjelder vårt lands territorium, lever representanter for denne arten på territoriet fra Østersjøen til Ural, samt på territoriet i Sør-Sibir opp til Fjernøsten (det største antallet representanter for svarte storker hekker i Primorye). En egen befolkning av svarte storker bor sør i Russland. Dette er skogene i Stavropol-territoriet, Dagestan, Tsjetsjenia. Det overvintrende stedet for svarte storker er Sør-Asia. I tillegg kan man se svarte storker i Sør-Afrika - en stillesittende bestand av disse fuglene bor her.

Den svarte storken er en monogam fugl. Den er i stand til å reprodusere seg bare tre år etter fødselen. Reiret er vanligvis bygget i en høyde fra ti til tjue meter. Dette kan være klippekanter eller høye gamle trær. En forutsetning er at hekkeplasser skal være langt fra menneskelig bolig. Svart storken hekker en gang i året. Det er tider hvor reirene til disse fuglene blir funnet høyt på fjellet. Det kan være så høyt som 2200 moh. Når du bygger et rede, bruker svarte storker kvister og tykke trær. Storke fester dem sammen med leire, torv og jord. I analogi med hvite storker serverer representanter for denne arten ett rede i mange år. Slutten av mars - begynnelsen av april er preget av ankomsten av svarte storker til hekkeplassen. Hannen, som gir ut en hes fløyte og fluffer den hvite halen, inviterer hunnen til reiret sitt; hunnen legger fra fire til syv egg. Begge foreldrene deltar i inkubasjonen, som varer omtrent tretti dager. Kyllinger av svarte storker vises ujevnt på grunn av det faktum at klekking begynner med det første egget. Fargen på de klekkede kyllingene er gråaktig eller hvit. Basen på nebbet er oransje og spissen av nebbet er grønngult. I omtrent ti dager ligger avkommet bare i reiret. Så begynner kyllingene å sette seg, de kan stå på beina bare i en alder av tretti-fem til førti dager. Oppholdstiden for kyllinger av svarte storker i reiret varierer fra femtifem til sekstifem dager. Storke får mat fra foreldrene fire eller fem ganger om dagen.

Svarte storker danner ikke kolonier. Ofte ligger reirene til disse fuglene i en avstand på minst seks kilometer fra hverandre. Unntaket er bestanden av svarte storker som hekker i det østlige Transkaukasia. Her ligger reirene i en avstand på bare en kilometer. Noen ganger kan du til og med se to boenheter av svarte storker på samme tre.

Stemmen til den svarte storken er ekstremt sjelden. I likhet med hvite storker er disse fuglene ekstremt motvillige til å uttale seg. Hvis dette skjer, da som regel i flukt, når svarte storker avgir et ganske høyt rop. Det kan oversettes som "chi-ling" eller "che-le". Noen ganger snakker svarte storker stille i reiret; i paringssesongen avgir representanter for denne arten et høyt sus; disse fuglene banker også veldig sjelden med nebbene sine. Kyllinger har en veldig ubehagelig og frekk stemme.

Det er gjort forsøk på å krysse hvite og svarte storker.I dyrehager er det mer enn en gang blitt lagt merke til at en svart svartstorke av menn begynner å ta vare på en kvit hvit stork, men det har ikke vært mulig å få hybrid kyllinger, noe som i stor grad skyldes betydelige forskjeller i paringsritualene til representanter for disse to artene.

Far Eastern Storken er en sjelden fugl. Far Eastern Storken er en art relatert til den hvite storken. For øyeblikket er bestanden av denne arten omtrent tre tusen individer. Far Eastern Storken er oppført i den røde boken i Russland.

Far Eastern Storken har mye til felles med den hvite storken. Aller først snakker vi om fargen på fjærdrakten. I størrelse er Far Eastern stork noe større enn den svarte storken. I tillegg har Far Eastern stork et kraftigere nebb; bena på disse fuglene har lys rød farge. Nebbet er svart. En annen forskjell mellom de to typene storker er fargen på kyllingenes nebb - de hvite storkungene er utstyrt med en svart nebb, mens storkyllingene fra Far Eastern er rødoransje.

Den fjerne østlige storken finnes bare i Russland. Dette er praktisk talt tilfelle. Faktisk faller nesten hele distribusjonsområdet for denne arten på Russlands føderasjon. Navnet taler for seg selv - disse fuglene hekker i Østen. For å være mer presise, er dette territoriene Primorye og Priamurye. I tillegg finnes den østlige storken i Mongolia, nordøst i Kina og Nord-Korea. Stor-østlige storker samles i flokker ganske tidlig og flyr bort for overvintring (sør og sørøst for Kina).

Far Eastern stork foretrekker våte steder. Disse fuglene bosetter seg i nærheten av våte steder og vannmasser. Kostholdet deres inkluderer akvatiske og semi-akvatiske dyr. Dette er virvelløse dyr og små virveldyr. De fleste storøsterke-storkene lever av frosker og små fisker. Når du velger hekkeplasser, prøver individer av denne arten å unngå nærheten til menneskelige bosetninger. Dessuten bygger den østlige storken sjelden reir på avsidesliggende, utilgjengelige steder.

Fjell-østlige storker arrangerer reir høyt i trær. En uunnværlig betingelse for valg av hekkeplass er tilstedeværelsen av vannforekomster i nærheten. Dette kan være sumper, innsjøer, elver. I tillegg til trær, kan andre høyhus bli et sted for et rede. Vi snakker for eksempel om kraftledninger. Reirets diameter i Far Eastern stork er omtrent to meter, og reirhøyden kan variere fra tre til fjorten meter. Ett rede (som for andre storker) betjener individer av denne arten i mange år.Eg blir lagt i slutten av april. Antall egg i en kobling varierer fra to til seks og avhenger av forskjellige forhold. Hjelpeløse kyllinger klekkes omtrent tretti dager etter oviposisjon. Hunnen og hunnen mater avkommet sitt ved å binde mat i nebbet. Storøsterke i øst er kjønnsmodne i en alder av tre til fire år.


Se videoen: Wild World - The White Stork. ZeeKay (Kan 2022).